Page 1 of 1

#12 - Global Reference, Must Be True

Posted: Tue Apr 25, 2023 10:57 am
by Administrator
Complete Question Explanation

The correct answer choice is (D).

Answer choice (A):

Answer choice (B):

Answer choice (C):

Answer choice (D): This is the correct answer choice.

Answer choice (E):

This explanation is still in progress. Please post any questions below!

Re: #12 - Global Reference, Must Be True

Posted: Mon Sep 04, 2023 11:48 pm
by mikeross1234
Can anyone explain why answer choice (D) is better than answer choice (E) ? I went with answer choice C because of the paragraph that says "modern bankruptcy laws have undergone a shift away from a focus on punishment and toward a focus on bankruptcy AS A REMEDY for individuals and corporations in financial trouble." I thought that (E)'s language was more fitting towards this being a remedy (rehabilitation) by a trend in society.

Re: #12 - Global Reference, Must Be True

Posted: Mon Sep 04, 2023 11:54 pm
by mikeross1234
mikeross1234 wrote: Mon Sep 04, 2023 11:48 pm Can anyone explain why answer choice (D) is better than answer choice (E) ? I went with answer choice (E) because of the paragraph that says "modern bankruptcy laws have undergone a shift away from a focus on punishment and toward a focus on bankruptcy AS A REMEDY for individuals and corporations in financial trouble." I thought that (E)'s language was more fitting towards this being a remedy (rehabilitation) by a trend in society.

Re: #12 - Global Reference, Must Be True

Posted: Wed Sep 06, 2023 8:45 pm
by Adam Tyson
The problem with answer choice E is that there is no evidence in the passage of any such general trend in society. We have to base our answer solely on the text in the passage, and not on any assumptions we might make about it. With no textual support for such a trend, we cannot support answer E except through assumptions and speculation.

Answer D, meanwhile, has direct textual support, found mainly at the beginning of the third paragraph:
Modern bankruptcy law has attempted to address the shortcomings of the punitive approach. Two beliefs underlie this shift: that the public good ought to be paramount in considering the financial insolvency of individuals and corporations; and that the public good is better served by allowing debt-heavy corporations to continue to operate, and indebted individuals to continue to earn wages, than by disabling insolvent economic entities.
Rely on the text, and only on the text, to find support for the best answer to any "most strongly suggests" or "based on the passage" type of questions. They are a form of Must Be True/Most Strongly Supported question, and just like in LR, we need to base our answers on the facts provided.